'Bij FTTP beschikken we over een grote voorraad truck- en traileronderdelen welke vaak direct leverbaar zijn.'

 

Historie

Floor Trailers begon in de jaren ’50 als Floor Truck Fabriek, producent van het beroemde Nederlandse truckmerk FTF. Het bedrijf was gevestigd in Wijchen en leverde onder meer trekkers voor zwaar transport aan de Koninklijke Landmacht. Daarnaast begonnen ze met het produceren van aanhangwagen en opleggers, welke in eerste instantie werden gebruikt voor eigen gebruik. De producten kenmerkten zich door hun grote stabiliteit en hun lange levensduur. De Floor producten gingen niet gebukt onder overbelasting van het materiaal, wat voornamelijk in het stenenvervoer veelvuldig voor kwam. Het bleken Nederlandse zwaargewichten die voor geen enkel karwei terugschrikten. Ook bij derden bleek de belangstelling groot voor dit soort producten.

Floor trailers en aanhangwagens zijn extra stevig geconstrueerd voor de zware omstandigheden in ons land. Totaalgewichten van 50 ton en meer stellen namelijk andere eisen aan het materieel dan wanneer er met 40 ton gereden wordt. Een mooi voorbeeld hiervan is de Floor S-line aanhangwagen voor containervervoer. Met een eigen gewicht vanaf slechts 4 ton hebben deze aanhangwagens 30 ton op het kenteken. Een bijzonder hoog netto laadvermogen dus, mede dankzij de speciale extra zware Floor luchtvering en de 12 tons BPW assen. De S-line wordt vooral geroemd om zijn hoge stabiliteit waardoor deze aanhangwagens uitermate geschikt zijn voor ladingen met een hoog zwaartepunt. De S-Line is technisch dermate over gedimensioneerd dat een verwachte levensduur van vijftien tot twintig jaar mogelijk is, zelfs bij zware inzet.

In 2008 werd er besloten om de fabriek in Wijchen te sluiten en deze te verhuizen naar Ommen.
De magazijn activiteiten in Wijchen bleven gehandhaafd onder de naam FTTP Truck & Trailer Parts. Hierdoor zijn alle expertise, kennis en tekeningen van alle Floor trailers onder het dak in Wijchen gebleven, waardoor de verkoop van onderdelen in tak bleef.
Daarnaast was er nog een onderdelen verkooppunt in Nijkerk, deze is door de recessie in 2012 gesloten, alle klanten zijn toen over gedragen naar Wijchen. Hierdoor wordt er tot op de dag van vandaag alle klanten bediend vanuit Wijchen.

 

Heeft u vragen of wilt u graag meer weten? Neem dan contact met ons op!

 

Beste bezoeker,

Eind Mei zal FTTP verder gaan als TIP. De diensten en service van FTTP blijven zoals u van ons gewend bent, maar dan onder de naam TIP.

Wilt u meer weten, kijk dan op: www.tipeurope.nl/rebranding